Étlap

LEVESEK

     
1. Legényfogó kakasleves 1-980,-
  Kakasból lassú gyöngyözéssel tartalmas húslevest főzünk. A bennefőtt hússal és a leveszöldségek sokaságával, házi májgombóccal adjuk, szép, piros fazékban.
(Két személynek is bőven elég, de fél áron egy emberes adagunk is van.)
980,-
2. Orjaleves 890,-
 

Húsos karajcsonttal és „lúdgége” tésztával tálaljuk úgy, mint régen disznóöléskor.

 
3. Erdei gombaleves 980,-
 

Illatos erdei gombákból készítjük, tálaláskor tejfölözzük, betétként galuskát adunk.

 
4. Savanyú toros leves 890,-
 

Sertéstüdő, szív, máj kerül ebbe a babérlevéllel ízesített pikáns izű levesbe, amit szívesen ajánlunk „másnap” is.

 
5. Brokkoli krémleves 890,-
 

Kevéske fokhagymával, könnyű tejszínnel és sajtos pirítóssal.

 
6. Gulyásleves  
  Világhírű levesünket marhalábszárból készítjük kevéske zöldséggel, kicsit több krumplival. Kétféle porciót kínálunk:  
  Bográcsban 1.980,-
  Levestálban 980,-
7. Jókai bableves 890,-
 

Füstölt csülökkel és kolbásszal készítjük el, jó tejfölösen, csipetkével, ahogy a nagy író kedvelte.

 

 

ELŐÉTELEK

8. Tatárpirítós 2.830,-
  Fűszeres tatárbifsztek ropogós pirított kenyéren, lilahagymával.  
9. Tapas "Hungáro" 2.390,-
 

Spanyol módra, de magyaros ízekkel. Sonka-sajt-kolbász-szalonna kompozíció,friss kenyérrel. (Több személyes tál is kérhető.)

 
10. Csülkös palacsinta 1.790,-
  Darált füstölt csülökkel töltjük meg a palacsintát. Paprikás gombamártással és szeletke marhanyelvvel tálaljuk.  
11. Füstölt marhanyelv 2.490,-
  Kívánságára hidegen vagy melegen adjuk, reszelt tormával  
12. Sült libamáj hidegen 2.890,-
 

Saját zsírjában, pirítóssal és lilahagymával.

 
13. Ropogós csirkeszárnyak 1.790,-
 

A jól befűszerezett csirkeszárnyakat ropogósra sütve, csak úgy magában kínáljuk.

 

 

CSÜLÖKBŐL KÉSZÜLT KÜLÖNLEGESSÉGEINK

14. Csülkös bableves 1.980,-
  Jóízű tarkababból készítjük. A beléfőzött füstölt csülköt kockára vágva adjuk hozzá. Kérésére ecettel vagy tejföllel kínáljuk.  
15. Korhely bableves 2.190,-
 

Ugyanaz, mint az előző, de savanyú káposztát és kolbászt is főzünk bele, majd ecettel és tejföllel ízesítjük.

 
16. Főtt, füstölt csülök 57,-/dkg
  Lassú tűzön puhára főzzük a megfüstölt csülköt. Frissen reszelt, vagy ecetes tormát ajánlunk mellé. Nagyságától függően egy vagy több személy részére kínáljuk.  
17. Tepsis csülök  
  A főtt, füstölt csülökszeleteket karikára vágott pirított burgonyára fektetjük, fokhagymás tejföllel bőven meglocsoljuk és sütőben összesütjük. Tepsiben szervírozzuk, sült szalonnával a tetején. Van több személyes tepsink is!  
  M (egy személynek) 3.290,-
  L (két személynek) 5.690,-
  XL (három személynek) 7.490,-
18. Sertéscsülök Pékné módra 57,-/dkg
  Ezt a fogást kettő, vagy több személyre ajánljuk. A ropogósra sült csülköt hagymás, fűszeres burgonyával tálaljuk.  
19. Cipóban sült csülök (legalább 2 személyre) 6.290,-
 

Ezt a fogást csak előrendelésre tudjuk elkészíteni! A füstölt csülköt jó fokhagymásan kenyértésztába csomagoljuk, és kemencében ropogósra sütjük. Ecetes tormán és mustáron kívül más nem is kell hozzá, legfeljebb egy jó fröccs!

 
20. Juhtúrós, csülkös sztrapacska 2.690,-
  Szlovák barátaink konyhájáról, eredeti minőségben.  
21. Csanaki részeges csülök 3.290,-
  Feldarabolt, csípős-mustáros pácban érlelt csülköt fehérborral sütőben megpároljuk, majd ropogósra sütjük és a jó boros pecsenyelével hagymás pirított burgonya mellé tálaljuk.  
22. Csülök pörkölt sztrapacskával 2.690,-
  Egy igazi csülkös fogás a hagyományos ízek kedvelőinek.  
23. Lassan sült báránycsülök 4.390,-
  A báránycsülköt friss rozmaringgal megszórjuk, vajon megpirítjuk, majd testes vörösborral sütőben megpároljuk. Juhtúrós burgonyafánkkal kísérjük.  
24. Bajor malac-csülök 3.890,-
 

Piros-ropogósra sütött malac-csülköt fűszeres burgonyára fektetjük, fehérboros sült káposztával kísérjük.

 
25. Erdélyi rakott csülök 2.690,-
 

Csülökpörköltet és párolt rizst készítünk. Tepsiben rétegezve lerakjuk, savanyú káposztával betakarjuk és tejföllel bőven meglocsolva sütőben szépen összesütjük.Sült szalonnával és kolbásszal a tetején tálaljuk.

 

 

SERTÉSHÚSOK

26. Göngyölthús Csárda módra 3.290,-
  Darált, füstölt csülökkel és sajttal töltjük meg a sertésbordát, majd panírozzuk és olajban kisütjük. Kevés paprikás gombamártással és vegyes körettel tálaljuk.  
27. Favágó steak 2.890,-
 

Az érlelt tarjaszeletet őrölt borssal és mustárral megkenjük, majd vaslapon megsütjük. Egészben sült krumplit és szalonnás, hagymás babot kínálunk hozzá.

 
28. Malacpofa piros lábasban 2.690,-
 

Pörköltesen puhára párolt malac pofahús lábosban készített paprikás krumplival, házi savanyúsággal, friss kenyérrel laktató és finom!

 
29. Hegyvidéki aprópecsenye 2.690,-
 

Serpenyőben apróhúsból mogyoróhagymával, erdei gombákkal ragut készítünk. Sült kockaburgonyával forgatva jó fűszeresen kínáljuk.

 
30. Szűzérmék Eszterházy módra 3.290,-
 

A szűzérméket vaslapon szépen megsütjük. Tejfölös zöldséges ragut készítünk, a szűzérméket ezzel tálaljuk. Krokett és rizs társaságában érkezik.

 

 

BORJÚ- ÉS MARHAHÚSOK

31. Bélszín István király módra 3.980,-
 

A bélszínérméket kívánsága szerint roston megsütjük. Pikáns zöldborsmártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk

 
32. Makói hátszín 3.890,-
 

A hátszínt egy napig fűszeres pácban érleljük. Mustárral megkenjük és roston megsütjük. Ropogós sült hagymát halmozunk rá és mellé egészben sült burgonyát adunk.

 
33. Borjúláb rántva 2.890,-
 

A borjúlábat fűszeres lében vajpuhára pároljuk. Kicsontozzuk, panírozzuk, majd olajban ropogósra sütjük. Petrezselymes burgonyát és hagymás tartárt kínálunk mellé.

 
34. Borjúpaprikás tojásos galuskával 2.890,-
 

Borjúhúsból finom pörköltet készítünk, tejföllel gazdagítjuk, tojásos galuskával tálaljuk.

 
35. Szekszárdi ökörpofa házi krumplifánkkal 3.490,-
  A pofahúst jóféle vörösborral konfitáljuk (alacsony hőfokon vajpuhára pároljuk). Erdei gombát, hagymát és zsenge zöldségeket pirítunk, hozzáadjuk a ragut és a fánkok mellé halmozzuk. Érdemes kipróbálni!  

 

SZÁRNYASOK

36. Pulykamell köntösben 3.290,-
 

A pulykamell filéket sajtos panírba öltöztetjük és megsütjük. Reszelt sajttal bőven megszórva, kukoricás rizzsel és salátával kísérjük.

 
37. Káposztás ruca 3.490,-
 

A szépen fűszerezett kacsát piros-ropogósra sütjük. Egy fertályt számolva adagonként, káposztás csuszával kínáljuk és egy kis meglepetéssel.

 
38. Vasárnapi rántott csibecomb 2.690,-
 

Az ízletes csirke ropogós panírban, petrezselymes újburgonyával,és tejfölös uborkasalátával a régi vasárnapok hangulatát idézi.

 
39. Csípős somogyi kakaspörkölt 2.890,-
 

Nagyanyám szerint kakasból a legfinomabb a pörkölt, mert sokáig pároljuk és az ízek így szépen összeérnek. A kakasunkat mi is elég ideig pörköljük-sütjük a jó paprikás szaftban, a végén még egy kis vörösborral is megbolondítjuk szegényt.

 

 

HALÉTELEK

40. Dunai vegyes halászlé 2.390,-
  A magyar konyha e remekét mi többféle halból főzzük, így még kellemesebb ízű lesz. A halhúst nyugodtan fogyaszthatja, mi már kifiléztük, sőt titokban belsőséget is csempésztünk a bográcsba.  
41. Harcsafilé rántva 2.980,-
 

A harcsa javából jókora filét vágunk, majd panírozzuk és megsütjük. Petrezselymes burgonyát és tartárt kínálunk mellé.

 
42. Sült pisztráng 2.980,-
 

Friss salátával és házi sült burgonyával.

 
43. Zalai szarvaspörkölt 3.290,-
 

Vörösborral és erdei gombával készítjük el a derék vadat, és dödöllével adjuk, ahogy Zalában szokás.

 
44. Gemenci vaddisznópecsenye 3.690,-
 

Vajpuhára párolt vaddisznójavát finom áfonyás-vörösboros barnamártással, erdei gyümölcsökkel, és házi burgonyafánkkal kínáljuk.

 

 

GYEREKEKNEK

45. Húsimádóknak: rántott hús sült krumplival 1.490,-
46. Halat kedvelőknek: halrudacskák rántva, majonézzel 1.490,-
47. Hambi-menü (hasábburgonyával, mártogatóssal) 2.190,-
  A legkisebbeket bébiétellel vendégeljük meg!  

 

VEGETÁRIÁNUSOKNAK - HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK

48. Tésztában sült finomságok 2.690,-
 

Pikáns, füstölt mozarellát, márványsajtot, gombát és bazsalikomos paradicsomot vajastésztába burkolva sütőben piros-ropogósra sütjük, sült zöldségekkel és friss salátával tálaljuk.

 
49. Camembert rántva 2.390,-
 

Párolt rizzsel, sült almával és áfonyával.

 
50. Vegaburger menü 2.490,-
  Házi zöldségfasírttal, friss salátákkal. és különleges sültburgonyával.  
51. Csárda saláta 2.490,-
  Zöldsaláta, koktélparadicsom, mozarella, fürjtojás, olívaolaj, és tokaji málnaecet.  

 

SALÁTÁK

52. Uborkasaláta 790,-
53. Paradicsomsaláta balzsameettel 790,-
54. Káposztasaláta 790,-
55. Tormás céklasaláta 790,-
56. Ecetes almapaprika 790,-
57. Csemege uborka 790,-
58. Vecsési csalamádé 790,-

 

DESSZERTEK, TÉSZTÁK

59. Sült túrós palacsinta 1.490,-
  A mazsolás vaníliás túróval megtöltött palacsintákat édes tejföllel meglocsolva tepsiben, sütőben még meg is sütjük.  
60. Somlói galuska 890,-
  Sok dióval, mazsolával, csokiöntettel és tejszínhabbal.  
61. Mizsei tejespite házi lekvárral 980,-
  Könnyű, édes kevert tésztát vajjal kikent tepsiben rozsdáspirosra sütünk, porcukorral és finom lekvárral borítjuk.  
62. Gesztenyepüré 790,-
  Tejszínhabbal és rumba áztatott meggyel.  
63. Túrógombóc 1.490,-
  Az áttört tehéntúrót felvert tojáshabbal és búzadarával összegyúrjuk, gőz felett kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel és porcukorral tálaljuk.  

 

A jövő technológiája már a konyhánkban!

Sous Vide (ejtsd: szu vid, magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési eljárás. Lényege, hogy a fűszerezett élelmiszereket alacsony hőfokon, vákuum alatt, hosszú ideig pároljuk, az eredmény egy tökéletes állagú, ízű minőségi termék. A befejező műveletek (grillezés, pirítás) a rendelés pillanatában történnek. 


Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy áraink forintban értendők és az ÁFÁ-t tartalmazzák.