Étlap

LEVESEK

     
1. Legényfogó kakasleves 2.190,-
  Kakasból lassú gyöngyözéssel tartalmas húslevest főzünk. A bennefőtt hússal és a leveszöldségek sokaságával, házi májgombóccal adjuk, szép, piros fazékban.
(Két személynek is bőven elég, de fél áron egy emberes adagunk is van.)
980,-
2. Májgombócleves 890,-
 

Aromás húsleves házi májgombócokkal, ha nem kíván csak a levessel jóllakni.

 
3. Makói hagymaleves 890,-
  A legjobb makói hagymából készítjük, sajtos pirítóssal a tetején.  
4. Erdélyi bárány csorba 1.290,-
 

Bárányhúsból zöldségekkel, citrommal és tárkonnyal pikáns ragulevest készítünk, tejszínnel sűrítjük. Betétként rizst főzünk bele.

 
5. Zelleres paradicsomleves 890,-
 

Friss zellerrel ízesített, sűrű paradicsomleves, pirított zsemlekockákkal és reszelt sajttal (vagy anélkül).

 
6. Hideg málnakrémleves 1.290,-
 

Válogatott gyümölcsből, friss tejszínnel készítjük. Tejszínhab koronával, mandulával megszórva nem csak melegben, de csak hidegen ajánljuk.

 
7. Magyaros gombaleves 1.290,-
 

Illatos erdei gombákból készítjük, tálaláskor tejfölözzük, betétként galuskát adunk.

 
8. Gulyásleves  
  Világhírű levesünket marhalábszárból készítjük kevéske zöldséggel, kicsit több krumplival. Kétféle porciót kínálunk:  
  Bográcsban 1.980,-
  Levestálban 980,-

 

ELŐÉTELEK

9. Sült libamáj hidegen 2.890,-
  Saját zsírjában, pirítóssal és lilahagymával.  
10. Csülkös palacsinta 1.790,-
  Darált füstölt csülökkel töltjük meg a palacsintát. Paprikás gombamártással és szeletke marhanyelvvel tálaljuk.  
11. Ropogós csirkeszárnyak 1.790,-
  Piros- ropogósra sütve, csak úgy magában kínáljuk.  
12. Füstölt marhanyelv 2.490,-
  Kívánságára hidegen vagy melegen adjuk, reszelt tormával  
13. Tapas "Hungáro" 2.890,-
 

Spanyol módra, de magyaros ízekkel. Sonka-sajt-kolbász-szalonna kompozíció, friss kenyérrel. (Több személyes tál is kérhető.)

 

 

CSÜLÖKBŐL KÉSZÜLT KÜLÖNLEGESSÉGEINK

14. Csülkös bableves 1.980,-
  Jóízű tarkababból készítjük. A beléfőzött füstölt csülköt kockára vágva adjuk hozzá. Kérésére ecettel vagy tejföllel kínáljuk.  
15. Főtt, füstölt csülök 57,-/dkg
  Lassú tűzön puhára főzzük a megfüstölt csülköt. Frissen reszelt, vagy ecetes tormát ajánlunk mellé. Nagyságától függően egy vagy több személy részére kínáljuk.  
16. Bajor malac-csülök 3.890,-
 

Piros-ropogósra sütött malac-csülköt fűszeres burgonyára fektetjük, fehérboros sült káposztával kísérjük.

 
17. Tepsis csülök  
  A főtt, füstölt csülökszeleteket karikára vágott pirított burgonyára fektetjük, fokhagymás tejföllel bőven meglocsoljuk és sütőben összesütjük. Tepsiben szervírozzuk, sült szalonnával a tetején. Van több személyes tepsink is!  
  M (egy személynek) 3.290,-
  L (két személynek) 5.690,-
  XL (három személynek) 7.490,-
18. Sertéscsülök Pékné módra 57,-/dkg
  Ezt a fogást kettő, vagy több személyre ajánljuk. A ropogósra sült csülköt hagymás, fűszeres burgonyával tálaljuk.  
19. Juhtúrós, csülkös sztrapacska 2.690,-
  Szlovák barátaink konyhájáról, eredeti minőségben.  
20.  Bakonyi gombás csülök 2.890,-
  A sült csülökszeleteket bakonyi gombamártással bevonjuk, kapros galuskával adjuk.  
21. Csanaki részeges csülök 3.290,-
  Feldarabolt, csípős-mustáros pácban érlelt csülköt fehérborral sütőben megpároljuk, majd ropogósra sütjük és a jó boros pecsenyelével hagymás pirított burgonya mellé tálaljuk.  
22. Csülök pörkölt sztrapacskával 2.690,-
  Egy igazi csülkös fogás a hagyományos ízek kedvelőinek.  
23. Lassan sült báránycsülök 4.390,-
  A báránycsülköt friss rozmaringgal megszórjuk, vajon megpirítjuk, majd testes vörösborral sütőben megpároljuk. Juhtúrós burgonyafánkkal kísérjük.  

 

SERTÉSHÚSOK

24. Göngyölthús Csárda módra 3.290,-
  Darált, füstölt csülökkel és sajttal töltjük meg a sertésbordát, majd panírozzuk és olajban kisütjük. Kevés paprikás gombamártással és vegyes körettel tálaljuk.  
25. Malacpofa piros lábasban 2.690,-
 

Pörköltesen puhára párolt malac pofahús lábosban készített paprikás krumplival, házi savanyúsággal, friss kenyérrel laktató és finom!

 
26. Hargitai flekken 2.890,-
 

A fűszeres olajban érlelt tarjaszeletet mustárral megkenjük és roston megsütjük. Pirított szalonnával és fokhagymával a tetején, sült burgonyát és házi savanyát kínálunk hozzá.

 
27. Bécsi szelet szűzpecsenyéből 3.290,-
 

Szűzpecsenye javából sütjük a panírozott húsok kedvelőinek örömére. Sült burgonyát és salátát kínálunk hozzá.

 
28. Bugaci oldalas 2.690,-
  Fűszeres-ropogós oldalas serpenyőben sütött lecsós tarhonyával - igazi magyaros fogás.  

 

BORJÚ- ÉS MARHAHÚSOK

29. Borjúláb rántva 2.890,-
 

A borjúlábat fűszeres lében vajpuhára pároljuk. Kicsontozzuk, panírozzuk, majd olajban ropogósra sütjük. Petrezselymes burgonyát és hagymás tartárt kínálunk mellé.

 
30. Lecsós hátszín 3.690,-
 

Szép, fűszerezett hátszínszeletet vaslapon megsütünk, házi lecsóval, rizs és sült burgonya mellé tálaljuk.

 
31. Vesepecsenye István király módra 4.290,-
 

A bélszíncsíkokat serpenyőben lepirítjuk, majd csípős zöldbors mártásban megforgatjuk és házi burgonyafánkkal kínáljuk.

 
32. Bélszín Kedvessy módra 4.690,-
 

A vesepecsenye javából készítjük. Vaslapon kívánsága szerint megsütjük. Roston sült gombafejet és libamájszeletet teszünk rá, majd kapros-paprikás mártással bevonjuk.

 
33. Szekszárdi ökörpofa házi krumplifánkkal 3.490,-
  A pofahúst jóféle vörösborral konfitáljuk (alacsony hőfokon vajpuhára pároljuk). Erdei gombát, hagymát és zsenge zöldségeket pirítunk, hozzáadjuk a ragut és a fánkok mellé halmozzuk. Érdemes kipróbálni!  

 

SZÁRNYASOK

34. Paprikás csirke 2.890,-
  A magyar konyha egyik méltán híres fogása, eredeti recept szerint galuskával körítve.  
35. Pulykamell csíkos salátaágyon 2.890,-
 

Friss, üde zöldekből salátát készítünk, s a roston sült pulyka csíkokat erre fektetjük. Ha kímélő fogásra vágyik, jó szívvel ajánlom.

 
36. Kacsatál 3.690,-
 

Ropogósra sütött kacsacomb, és rántott kacsamáj egy tálon, párolt káposzta és hagymás törtburgonya társaságában.

 
37. Pulykamell köntösben 3.290,-
 

A pulykamell filéket sajtos panírba öltöztetjük és megsütjük. Reszelt sajttal bőven megszórva kukoricás rizzsel és salátával kísérjük

 

 

HALÉTELEK

38. Dunai vegyes halászlé 2.390,-
  A magyar konyha e remekét mi többféle halból főzzük, így még kellemesebb ízű lesz. A halhúst nyugodtan fogyaszthatja, mi már kifiléztük, sőt titokban belsőséget is csempésztünk a bográcsba.  
39. Sült pisztráng 2.980,-
 

Friss salátával és házi sült burgonyával.

 
40. Harcsafilé rántva 2.980,-
 

A harcsa javából jókora filét vágunk, majd panírozzuk és megsütjük.

 

 

GYEREKEKNEK

41. Húsimádóknak: rántott hús sült krumplival 1.490,-
42. Halat kedvelőknek: halrudacskák rántva, majonézzel 1.490,-
43. Hambi-menü (hasábburgonyával, mártogatóssal) 2.190,-
  A legkisebbeket bébiétellel vendégeljük meg!  

 

VEGETÁRIÁNUSOKNAK - HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK

44. Vegaburger menü 2.490,-
 

Házi zöldségfasírttal, grillezett sajttal, friss salátákkal és különleges sültburgonyával.

 
45. Füstölt sajt rántva 2.490,-
 

Édesburgonya hasábokkal és joghurtos kevert salátával.

 
46. Cézár saláta tonhallal 2.890,-
 

A legkitűnőbb tonhalból készítjük, jégsaláta, pirított kenyér, mustáros-joghurtos öntet hozzáadásával.

 
47. Tésztában sült finomságok 2.690,-
 

Pikáns, füstölt mozarellát, márványsajtot, gombát és bazsalikomos paradicsomot vajastésztába burkolva sütőben piros-ropogósra sütjük, sült zöldségekkel és friss salátával tálaljuk.

 
48. Csárda saláta 2.390,-
  Zöldsaláta, koktélparadicsom, lilahagyma, főtt tojás, feta sajt, málnás Tokaji dresszing.  

 

SALÁTÁK

49. Kovászos uborka 790,-
50. Paradicsomsaláta 790,-
51. Uborkasaláta 790,-
52. Káposztasaláta 790,-
53. Vegyes saláta 890,-

 

DESSZERTEK, TÉSZTÁK

54. Sült túrós palacsinta 1.490,-
  A mazsolás vaníliás túróval megtöltött palacsintákat édes tejföllel meglocsolva tepsiben, sütőben még meg is sütjük.  
55. Fagylaltkehely 980,-
 

Kétféle fagyi csokiöntettel és tejszínhabbal.

 
56. Somlói galuska 980,-
  Sok dióval, mazsolával, csokiöntettel és tejszínhabbal.  
57. "Mese habbal" 1.690,-
  Könnyű, édes kevert tésztát vajjal kikent tepsiben rozsdáspirosra sütünk, porcukorral és finom lekvárral borítjuk.  
58. Túrógombóc 1.290,-
  Az áttört tehéntúrót felvert tojáshabbal és búzadarával összegyúrjuk, gőz felett kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel és porcukorral tálaljuk.  

 

A jövő technológiája már a konyhánkban!

Sous Vide (ejtsd: szu vid, magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési eljárás. Lényege, hogy a fűszerezett élelmiszereket alacsony hőfokon, vákuum alatt, hosszú ideig pároljuk, az eredmény egy tökéletes állagú, ízű minőségi termék. A befejező műveletek (grillezés, pirítás) a rendelés pillanatában történnek. 


Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy áraink forintban értendők és az ÁFÁ-t tartalmazzák.