Étlap


Levesek

1.

Legényfogó kakasleves

1.980,-


Kakasból lassú gyöngyözéssel tartalmas húslevest főzünk. A bennefőtt hússal és a leveszöldségek sokaságával, házi májgombóccal adjuk, szép, piros fazékban.
(Két személynek is bőven elég, de fél áron egy emberes adagunk is van.)


980,-

2.

Orjaleves

890,-


Húsos karajcsonttal és „lúdgége” tésztával tálaljuk úgy, mint régen disznóöléskor.
3.Kukorica krémleves kolbászmorzsával890,-

Édes csemegekukoricát tejszínnel turmixoljuk, sajttal gazdagítjuk, füstölt kolbászmorzsával megszórjuk.
Kolbász nélkül vegetáriánus vendégeinknek is ajánljuk!


4.Erdei gombaleves980,-

Illatos erdei gombákból készítjük, tálaláskor tejfölözzük, betétként galuskát adunk.
5.Fokhagymaleves cipóban1.290,-

Vajon megfuttatott fokhagymát tejszínnel krémesre főzünk, szerecsendióval illatosítjuk. Betétként camembert sajtot és diót teszünk, ropogós cipóban kínáljuk.

6.

Gulyásleves



Világhírű levesünket marhalábszárból készítjük kevéske zöldséggel, kicsit több krumplival. Kétféle porciót kínálunk:



Bográcsban

1.980,-


Levestálban

980,-

7.Jókai bableves890,-

Füstölt csülökkel és kolbásszal készítjük el, jó tejfölösen, csipetkével, ahogy a nagy író kedvelte.



Előételek

8.Debreceni kóstoló1.590,-

Fűszeres tatárbifsztek ropogós pirított kenyéren, lilahagymával.

9.

Csülkös palacsinta

1.590,-


Darált füstölt csülökkel töltjük meg a palacsintát. Paprikás gombamártással és szeletke marhanyelvvel tálaljuk.





10.Füstölt marhanyelv2.190,-

Kívánságára hidegen vagy melegen adjuk, reszelt tormával
11.Sült libamáj hidegen2.890,-

Saját zsírjában, pirítóssal és lilahagymával.
12.Ropogós csirkeszárnyak1.590,-

A jól befűszerezett csirke szárnyakat ropogósra sütve, csak úgy magában kínáljuk.


Csülökből készült különlegességeink

13.

Csülkös bableves

1.980,-


Jóízű tarkababból készítjük. A beléfőzött füstölt csülköt kockára vágva adjuk hozzá. Kérésére ecettel vagy tejföllel kínáljuk.


14.Korhely bableves2.190,-

Ugyanaz, mint az előző, de savanyú káposztát és kolbászt is főzünk bele, majd ecettel és tejföllel ízesítjük.

15.

Főtt, füstölt csülök

56,-/dkg


Lassú tűzön puhára főzzük a megfüstölt csülköt. Frissen reszelt, vagy ecetes tormát ajánlunk mellé. Nagyságától függően egy vagy több személy részére kínáljuk.


16.

Tepsis csülök



A főtt, füstölt csülökszeleteket karikára vágott pirított burgonyára fektetjük, fokhagymás tejföllel bőven meglocsoljuk és sütőben összesütjük. Tepsiben szervírozzuk, sült szalonnával a tetején. Van több személyes tepsink is!



M (egy személynek)

3.190,-


L (két személynek)

5.390,-


XL (három személynek)

6.900,-

17.

Sertéscsülök Pékné módra

56,-/dkg


Ezt a fogást kettő, vagy több személyre ajánljuk. A ropogósra sült csülköt hagymás, fűszeres burgonyával tálaljuk.


18.Cipóban sült csülök (legalább 2 személyre)6.290,-

Ezt a fogást csak előrendelésre tudjuk elkészíteni! A füstölt csülköt jó fokhagymásan kenyértésztába csomagoljuk, és kemencében ropogósra sütjük. Ecetes tormán és mustáron kívül más nem is kell hozzá, legfeljebb egy jó fröccs!


19.Juhtúrós, csülkös sztrapacska2.490,-

Szlovák barátaink konyhájáról, eredeti minőségben.
20.Csanaki részeges csülök2.980,-

Feldarabolt, csípős-mustáros pácban érlelt csülköt fehérborral sütőben megpároljuk, majd ropogósra sütjük és a jó boros pecsenyelével hagymás pirított burgonya mellé tálaljuk.

21.

Csülök pörkölt sztrapacskával

2.490,-


Egy igazi csülkös fogás a hagyományos ízek kedvelőinek.


22.Lassan sült báránycsülök3.890,-

A báránycsülköt friss rozmaringgal megszórjuk, vajon megpirítjuk, majd testes vörösborral sütőben megpároljuk. Juhtúrós burgonyafánkkal kísérjük.


23.Tejfölös-mustáros malac csülök3.490,-

Zsenge malacból mustárral, citrommal pikáns ragut készítünk, tejföllel gazdagítjuk és puliszkával kínáljuk.
24.Erdélyi rakott csülök2.690,-

Csülökpörköltet és párolt rizst készítünk. Tepsiben rétegezve lerakjuk, savanyú káposztával betakarjuk és tejföllel bőven meglocsolva sütőben szépen összesütjük. Sült szalonnával és kolbásszal a tetején tálaljuk.



Sertéshúsok

25.

Göngyölthús Csárda módra

2.790,-


Darált, füstölt csülökkel és sajttal töltjük meg a sertésbordát, majd panírozzuk és olajban kisütjük. Kevés paprikás gombamártással és vegyes körettel tálaljuk.


26.Favágó steak2.890,-

Az érlelt tarjaszeletet őrölt borssal és mustárral megkenjük, majd vaslapon megsütjük. Egészben sült krumplit és szalonnás, hagymás babot kínálunk hozzá.


27. Sült császárhús 2.690,-

Belül omlós, kívül ropogós ízletes falatok házi sültburgonya és mustáros-borsos pecsenyelé kíséretében.

28.

Rozsdás oldalas

2.690,-


Az oldalast mézzel, mustárral és chilivel pácoljuk, sütőben megsütjük és fóliás burgonya mellé tálaljuk.

29.

Szűzérmék erdei gombamártással

3.290,-


Szűzpecsenye javából sütjük a panírozott húsok kedvelőinek örömére. Sült burgonyát és salátát kínálunk hozzá.



Borjú- és marhahúsok

30.Makói hátszín3.490,-

A hátszínt egy napig fűszeres pácban érleljük. Mustárral megkenjük és roston megsütjük. Ropogós sült hagymát halmozunk rá és mellé egészben sült burgonyát adunk.
31.Borjúmáj magyarosan2.890,-

A borjúmájat hagymás, paradicsomos szaftban megsütjük, tejfölös dödöllével tálaljuk.
32.Borjúláb rántva2.690,-

A borjúlábat fűszeres lében vajpuhára pároljuk. Kicsontozzuk, panírozzuk, majd olajban ropogósra sütjük. Petrezselymes burgonyát és hagymás tartárt kínálunk mellé.
33.Borsos tokány2.890,-

Itt egy méltatlanul mellőzött klasszikus került felújításra. A tokányhúst borsosan-fokhagymásan fehérborral puhára pároljuk. Párolt rizzsel és pompás szaftjával remek lesz!


34.

Szekszárdi ökörpofa krumplifánkkal

3.490,-


A pofahúst jóféle vörösborral konfitáljuk (alacsony hőfokon vajpuhára pároljuk). Erdei gombát, hagymát és zsenge zöldségeket pirítunk, hozzáadjuk a ragut és a fánkok mellé halmozzuk. Érdemes kipróbálni!



Szárnyasok

35.Jércemell csíkok fűszeres joghurtban2.890,-

A magyar konyha egyik méltán híres fogása, eredeti recept szerint galuskával körítve.
36.Pulykamell köntösben2.890,-

A pulykamell filéket sajtos panírba öltöztetjük és megsütjük. Reszelt sajttal bőven megszórva kukoricás rizzsel és salátával kísérjük.
37.Rozéra sült kacsamell aszalt meggyel3.490,-

Ropogós-omlósra sütött kacsamell mézes-vörösboros raguval, rozmaringos burgonyával.
38.Vasárnapi rántott csirkecomb2.690,-

Az ízletes csirke ropogós panírban, petrezselymes újburgonyával,és tejfölös uborkasalátával a régi vasárnapok hangulatát idézi.
39.Kunsági menyecskenyaggató. Főszereplő: a Kakas.2.890,-

Kakastaréjból és heréből készült pörkölt, jóféle kocsonyás szafttal, köményes sósburgonyával. (Valóságos afrodiziákum.)


Hal- és vadételek

40.

Dunai vegyes halászlé

2.390,-


A magyar konyha e remekét mi többféle halból főzzük, így még kellemesebb ízű lesz. A halhúst nyugodtan fogyaszthatja, mi már kifiléztük, sőt titokban belsőséget is csempésztünk a bográcsba.


41.Harcsafilé rántva2.890,-

A harcsa javából jókora filét vágunk, majd panírozzuk és megsütjük. Petrezselymes burgonyát és tartárt kínálunk mellé.
42.Sült pisztráng2.890,-

Friss salátával és házi sült burgonyával.
43.Zalai szarvaspörkölt3.290,-

Vörösborral és erdei gombával készítjük el a derék vadat, és dödöllével adjuk, ahogy Zalában szokás.
44.Gemenci vaddisznópecsenye3.690,-

Vajpuhára párolt vaddisznójavát finom áfonyás-vörösboros barnamártással, erdei gyümölcsökkel, és házi burgonyafánkkal kínáljuk.


Gyerekeknek

45.

Húsimádóknak: rántott hús sült krumplival

1.490,-

46.

Halat kedvelőknek: halrudacskák rántva, majonézzel

1.490,-

47.

Hambi-menü (hasábburgonyával, mártogatóssal)

2.190,-


A legkisebbeket bébiétellel vendégeljük meg!



Vegetáriánusoknak - húsnélküli ételek

48.Tésztában sült finomságok2.390,-

Pikáns, füstölt mozarellát, márványsajtot, gombát és bazsalikomos paradicsomot vajastésztába burkolva sütőben piros-ropogósra sütjük, sült zöldségekkel és friss salátával tálaljuk.

49.

Camembert rántva

2.390,-


Párolt rizzsel, sült almával és áfonyával.


50.Erdei gombával töltött ravioli2.490,-

A tészta Itáliából való, de a kellemes tejszínes gorgonzola mártást mi készítjük az olasz-magyar barátság jegyében.
51.Vegaburger menü2.190,-

Házi zöldségfasírttal, friss salátákkal. és különleges sültburgonyával.
52.Csárda saláta2.390,-

Zöldsaláta, koktélparadicsom, mozarella, füstölt fürjtojás, olívaolaj, és tokaji málnaecet.


Saláták

53.

Uborkasaláta

790,-

54.

Paradicsomsaláta balzsamecettel

790,-

55.Káposztasaláta790,-
56.Tormás céklasaláta790,-
57.Ecetes almapaprika790,-
58.Csemege uborka790,-
59.Vecsési csalamádé790,-


Desszertek, tészták


60.Sült túrós palacsinta1.490,-

A mazsolás vaníliás túróval megtöltött palacsintákat édes tejföllel meglocsolva tepsiben, sütőben még meg is sütjük.
61.Somlói galuska890,-

Sok dióval, mazsolával, csokiöntettel és tejszínhabbal.
62.Mizsei tejespite házi lekvárral980,-

Könnyű, édes kevert tésztát vajjal kikent tepsiben rozsdáspirosra sütünk, porcukorral és finom lekvárral borítjuk.
63.Gesztenyepüré790,-

Tejszínhabbal és rumba áztatott meggyel.
60.Túrógombóc1.490,-

Az áttört tehéntúrót felvert tojáshabbal és búzadarával összegyúrjuk, gőz felett kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel és porcukorral tálaljuk.



A jövő technológiája már a konyhánkban!

Sous Vide (ejtsd: szu vid, magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési eljárás. Lényege, hogy a fűszerezett élelmiszereket alacsony hőfokon, vákuum alatt, hosszú ideig pároljuk, az eredmény egy tökéletes állagú, ízű minőségi termék. A befejező műveletek (grillezés, pirítás) a rendelés pillanatában történnek. 


Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy áraink forintban értendők és az ÁFÁ-t tartalmazzák.