Étlap


Levesek

1.

Legényfogó kakasleves

1.980,-


Kakasból lassú gyöngyözéssel tartalmas húslevest főzünk. A bennefőtt hússal és a leveszöldségek sokaságával, házi májgombóccal adjuk, szép, piros fazékban.
(Két személynek is bőven elég, de fél áron egy emberes adagunk is van.)


980,-

2.

Feri sógor húslevese

890,-


Aranyszínű húsleves, vajpuhára főtt sertés pofahússal és lúdgége tésztával kínáljuk.
3.Erdélyi bárány csorba890,-

Bárányhúsból zöldségekkel, citrommal és tárkonnyal pikáns ragulevest készítünk, tejszínnel sűrítjük. Betétként rizst főzünk bele.
4.Zelleres paradicsomleves890,-

Friss zellerrel ízesített sűrű paradicsomleves, pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal (vagy anélkül).
5.Hideg málnakrémleves890,-

Válogatott gyümölcsből, friss tejszínnel készítjük.  Tejszínhab koronával, mandulával megszórva nem csak melegben, de csak hidegen ajánljuk.
6.Magyaros gombaleves980,-

Illatos erdei gombákból készítjük, tálaláskor tejfölözzük, betétként galuskát adunk.

7.

Gulyásleves



Világhírű levesünket marhalábszárból készítjük kevéske zöldséggel, kicsit több krumplival. Kétféle porciót kínálunk:



Bográcsban

1.890,-


Levestálban

890,-

8.Jókai bableves890,-

Füstölt csülökkel és kolbásszal készítjük el, jó tejfölösen, csipetkével, ahogy a nagy író kedvelte.



Előételek

9.Tatárpirítós2.490,-

Fűszeres tatárbifsztek ropogós pirított kenyéren, lilahagymával.

10.

Csülkös palacsinta

1.590,-


Darált füstölt csülökkel töltjük meg a palacsintát. Paprikás gombamártással és szeletke marhanyelvvel tálaljuk.


11.Ropogós csirkeszárnyak1.490,-

Piros-ropogósra sütve, csak úgy magában kínáljuk.
12.Füstölt marhanyelv2.190,-

Kívánságára hidegen vagy melegen adjuk, reszelt tormával
13.Sült libamáj hidegen1.290,-

Saját zsírjában, pirítóssal és lilahagymával.


Csülökből készült különlegességeink

14.

Csülkös bableves

1.980,-


Jóízű tarkababból készítjük. A beléfőzött füstölt csülköt kockára vágva adjuk hozzá. Kérésére ecettel vagy tejföllel kínáljuk.


15.

Főtt, füstölt csülök

56,-/dkg


Lassú tűzön puhára főzzük a megfüstölt csülköt. Frissen reszelt, vagy ecetes tormát ajánlunk mellé. Nagyságától függően egy vagy több személy részére kínáljuk.


16.Bajor malac-csülök3.890,-

Piros-ropogósra sütött malac-csülköt fűszeres burgonyára fektetjük, fehérboros sült káposztával kínáljuk.

17.

Tepsis csülök



A főtt, füstölt csülökszeleteket karikára vágott pirított burgonyára fektetjük, fokhagymás tejföllel bőven meglocsoljuk és sütőben összesütjük. Tepsiben szervírozzuk, sült szalonnával a tetején. Van több személyes tepsink is!



M (egy személynek)

3.190,-


L (két személynek)

5.390,-


XL (három személynek)

6.900,-

18.

Sertéscsülök Pékné módra

56,-/dkg


Ezt a fogást kettő, vagy több személyre ajánljuk. A ropogósra sült csülköt hagymás, fűszeres burgonyával tálaljuk.


19.Juhtúrós, csülkös sztrapacska2.490,-

Szlovák barátaink konyhájáról, eredeti minőségben.
20.Csanaki részeges csülök2.980,-

Feldarabolt, csípős-mustáros pácban érlelt csülköt fehérborral sütőben megpároljuk, majd ropogósra sütjük és a jó boros pecsenyelével hagymás pirított burgonya mellé tálaljuk.

21.

Csülök pörkölt sztrapacskával

2.490,-


Egy igazi csülkös fogás a hagyományos ízek kedvelőinek.


22.Barna sörben pácolt báránycsülök4.290,-

A báránycsülköt friss rozmaringgal megszórjuk, testes barna sörben megpároljuk, juhtúrós burgonyafánkkal kísérjük.



Sertéshúsok

23.

Göngyölthús Csárda módra

2.980,-


Darált, füstölt csülökkel és sajttal töltjük meg a sertésbordát, majd panírozzuk és olajban kisütjük. Kevés paprikás gombamártással és vegyes körettel tálaljuk.


24. Sült császárhús 2.690,-

Belül omlós, kívül ropogós ízletes falatok házi sültburgonya és mustáros-borsos pecsenyelé kíséretében.

25.

Hargitai flekken

2.690,-


A fűszeres olajban érlelt tarjaszeletet mustárral megkenük és roston megsütjük. Pirított szalonnával és fokhagymával a tetején, sült burgonyát és házi savanyát kínálunk hozzá.

26.

Bécsi szelet szűzpecsenyéből

2.980,-


Szűzpecsenye javából sütjük a panírozott húsok kedvelőinek örömére. Sült burgonyát és salátát kínálunk hozzá.


27.Bugaci oldalas2.690,-

Fűszeres-rpopgós oldalas serpenyőben sütött lecsós tarhonyával - igazi magyaros fogás.


Borjú- és marhahúsok

28.Borjúláb rántva2.690,-

A borjúlábat fűszeres lében vajpuhára pároljuk. Kicsontozzuk, panírozzuk, majd olajban ropogósra sütjük. Petrezselymes burgonyát és hagymás tartárt kínálunk mellé.
29.Borjúpörkölt2.890,-

Borjúból finom pörköltet készítünk, kupicányi Tokaji szamorodnival bolondítjuk, tojásos galuskával tálaljuk.


30.Vesepecsenye István király módra4.290,-

A bélszínérméket vaslapon kívánsága szerint megsütjük. Csípős zöldborsmártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.
31.Lecsós rostélyos3.490,-

Szép, fűszerezett hátszínszeleteket vaslapon megsütünk, házi lecsóval, rizs és sült burgonya mellé tálaljuk.

32.

Szekszárdi ökörpofa krumplifánkkal

3.490,-


A pofahúst jóféle vörösborral konfitáljuk (alacsony hőfokon vajpuhára pároljuk). Erdei gombát, hagymát és zsenge zöldségeket pirítunk, hozzáadjuk a ragut és a fánkok mellé halmozzuk. Érdemes kipróbálni!



Szárnyasok

33.Paprikás csirke2.690,-

A magyar konyha egyik méltán híres fogása, eredeti recept szerint galuskával körítve.
34.Vasárnapi rántott csibecomb2.690,-

Az ízletes csirke ropogós panírban, petrezselymes újburgonyával, a régi vasárnapok hangulatát idézi.
35.Jércemell csíkok salátaágyon2.890,-

Friss, üde zöldekből salátát készítünk, s a roston sült jércemell csíkokat erre fektetjük. Ha kímélő fogásra vágyik, jó szívvel ajánlom.
36.Ázsiai kacsamell3.690,-

Omlós, ízletes rozé kacsamell zöldséges-gyömbéres metélttel - egy kis kirándulás a keleti ízek birodalmába.
37.Pulykamell köntösben2.890,-

A pulykamell filéket sajtos panírba öltöztetjük és megsütjük. Reszelt sajttal bőven megszórva kukoricás rizzsel és salátával kísérjük.


Hal- és vadételek

38.

Dunai vegyes halászlé

2.190,-


A magyar konyha e remekét mi többféle halból főzzük, így még kellemesebb ízű lesz. A halhúst nyugodtan fogyaszthatja, mi már kifiléztük, sőt titokban belsőséget is csempésztünk a bográcsba.


39.Sült pisztráng2.890,-

Friss salátával és házi sült burgonyával.
40.Harcsafilé rántva2.890,-

A harcsa javából jókora filét vágunk, majd panírozzuk és megsütjük. Petrezselymes burgonyát és tartárt kínálunk mellé.
41.Szarvasragu Nagyvadász módra3.690,-

A szarvashúst vörösborral, erdei gombákkal és libamájjal ragunak elkészítjük, házi burgonyafánkokat adunk mellé.


Gyerekeknek

42.

Húsimádóknak: rántott hús sült krumplival

1.290,-

43.

Halat kedvelőknek: halrudacskák rántva, majonézzel

1.290,-

44.

Óvatosaknak: rostonsült pulykamell kukoricás rizzsel

1.290,-


A legkisebbeket bébiétellel vendégeljük meg!



Vegetáriánusoknak - húsnélküli ételek

45.Pirított tészta Keletről2.390,-

Zöldséges, pikáns metélt chilivel, fokhagymával és tofuval.

46.

Füstölt sajt rántva

2.190,-


Édesburgonya hasábokkal és joghurtos kevert salátával.


47.Ájult Imám padlizsánja (Imam Bayildi)2.390,-

Félbe vágott padlizsánt megtöltünk egy rafináltan fűszerezett paradicsomos töltelékkel, majd sütőben megsütjük és párolt rizzsel kínáljuk. (A monda szerint az innen szálló illatoktól ájult el gyönyörében az imám.)
48.Tésztában sült finomságok2.390,-

Pikáns, füstölt mozarellát, márványsajtot, gombát és bazsalikomos paradicsomot vajastésztába burkolva sütőben piros-ropogósra sütjük, sült zöldségekkel és friss salátával tálaljuk.
49.Csárda saláta2.190,-

Zöldsaláta, koktélparadicsom, főtt tojás, feta, málnás Tokaji dresszing.


Saláták

50.

Kovászos uborka

690,-

51.

Paradicsomsaláta

690,-

52.Uborkasaláta690,-
53.Káposztasaláta690,-
54.Vegyes saláta790,-


Desszertek, tészták


55.Mizsei tejespite házi lekvárral980,-

Könnyű, édes kevert tésztát vajjal kikent tepsiben rozsdáspirosra sütünk, porcukorral és finom lekvárral borítjuk.
56.Sült túrós palacsinta1.490,-

A mazsolás vaníliás túróval megtöltött palacsintákat édes tejföllel meglocsolva tepsiben, sütőben még meg is sütjük.
57.Fagylaltkehely890,-

Kétféle fagyi csokiöntettel és tejszínhabbal.
58.Somlói galuska890,-

Sok dióval, mazsolával, csokiöntettel és tejszínhabbal.
59."Mese habbal"1.490,-

A kehely aljára fagylalt kerül, majd somlói, és gyümölcs következik.Végül csokiöntettel és tejszínhabbal látjuk el.
60.Túrógombóc980,-

Az áttört tehéntúrót felvert tojáshabbal és búzadarával összegyúrjuk, gőz felett kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel és porcukorral tálaljuk.



A jövő technológiája már a konyhánkban!

Sous Vide (ejtsd: szu vid, magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési eljárás. Lényege, hogy a fűszerezett élelmiszereket alacsony hőfokon, vákuum alatt, hosszú ideig pároljuk, az eredmény egy tökéletes állagú, ízű minőségi termék. A befejező műveletek (grillezés, pirítás) a rendelés pillanatában történnek. 


Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy áraink forintban értendők és az ÁFÁ-t tartalmazzák.A hátszínt egy napig fűszeres pácban érleljük. Mustárral megkenjük és roston megsütjük. Ropogós sült hagymát halmozunk rá és mellé egészben sült burgonyát adunk.