Étlap


Levesek

1.

Legényfogó kakasleves

1.980,-


Kakasból lassú gyöngyözéssel tartalmas húslevest főzünk. A bennefőtt hússal és a leveszöldségek sokaságával, házi májgombóccal adjuk, szép, piros fazékban.
(Két személynek is bőven elég, de fél áron egy emberes adagunk is van.)


980,-

2.

Orjaleves

790,-


Húsos karajcsonttal és „lúdgége” tésztával tálaljuk úgy, mint régen disznóöléskor.
3.Fokhagymaleves cipóban890,-

Vajon megfuttatott fokhagymát tejszínnel krémesre főzünk, szerecsendióval illatosítjuk. Betétként camembert sajtot és diót teszünk, ropogós cipóban kínáljuk.
4.Tejfölös vargányaleves980,-

A gombák királyából szárított állapotában babérlevéllel, kevéske ecettel kellemesen pikáns gombalevest főzünk. Tálaláskor tejfölözzük, betétként galuskát adunk.
5.Erdélyi bárány csorba890,-

Bárányhúsból zöldségekkel, citrommal és tárkonnyal pikáns ragulevest készítünk, tejszínnel sűrítjük. Betétként rizst főzünk bele.
6.Sütőtök krémleves790,-

Vajon párolt sütőtökből gyömbérrel, szerecsendióval finom krémlevest készítünk. Néhány csepp tökmagolajjal ízesítjük.

7.

Gulyásleves



Világhírű levesünket marhalábszárból készítjük kevéske zöldséggel, kicsit több krumplival. Kétféle porciót kínálunk:



Bográcsban

1.890,-


Levestálban

890,-

8.Jókai bableves890,-

Füstölt csülökkel és kolbásszal készítjük el, jó tejfölösen, csipetkével, ahogy a nagy író kedvelte.



Előételek

9.Tatárpirítós2.190,-

Fűszeres tatárbifsztek ropogós pirított kenyéren, lilahagymával.

10.

Csülkös palacsinta

1.390,-


Darált füstölt csülökkel töltjük meg a palacsintát. Paprikás gombamártással és szeletke marhanyelvvel tálaljuk.


11.Füstölt marhanyelv1.980,-

Kívánságára hidegen vagy melegen adjuk reszelt tormával.
12.Sült libamáj hidegen2.690,-

Saját zsírjában, pirítóssal és lilahagymával.
13.Ropogós csirkeszárnyak1.290,-

A jól befűszerezett csirke szárnyakat ropogósra sütve, csak úgy magában kínáljuk.


Csülökből készült különlegességeink

14.

Csülkös bableves

1.890,-


Jóízű tarkababból készítjük. A beléfőzött füstölt csülköt kockára vágva adjuk hozzá. Kérésére ecettel vagy tejföllel kínáljuk.


15.Korhely bableves1.890,-

Ugyanaz, mint az előző, de savanyú káposztát és kolbászt is főzünk bele, majd ecettel és tejföllel ízesítjük.

16.

Főtt, füstölt csülök

51,-/dkg


Lassú tűzön puhára főzzük a megfüstölt csülköt. Frissen reszelt, vagy ecetes tormát ajánlunk mellé. Nagyságától függően egy vagy több személy részére kínáljuk.


17.

Tepsis csülök



A főtt, füstölt csülökszeleteket karikára vágott pirított burgonyára fektetjük, fokhagymás tejföllel bőven meglocsoljuk és sütőben összesütjük. Tepsiben szervírozzuk, sült szalonnával a tetején. Van több személyes tepsink is!



M (egy személynek)

2.890,-


L (két személynek)

4.900,-


XL (három személynek)

6.900,-

18.

Sertéscsülök Pékné módra

51,-/dkg


Ezt a fogást kettő, vagy több személyre ajánljuk. A ropogósra sült csülköt hagymás, fűszeres burgonyával tálaljuk.


19.Juhtúrós, csülkös sztrapacska2.190,-

Szlovák barátaink konyhájáról, eredeti minőségben.
20.Bajor malac-csülök3.490,-

Piros-ropogósra sütött malac-csülköt fűszeres burgonyára fektetjük, fehérboros sült káposztával kísérjük.
21.Csanaki részeges csülök2.790,-

Feldarabolt, csípős-mustáros pácban érlelt csülköt fehérborral sütőben megpároljuk, majd ropogósra sütjük és a jó boros pecsenyelével hagymás pirított burgonya mellé tálaljuk.

22.

Csülök pörkölt sztrapacskával

2.390,-


Egy igazi csülkös fogás a hagyományos ízek kedvelőinek.


23.Barna sörben pácolt báránycsülök3.890,-

A báránycsülköt friss rozmaringgal megszórjuk, testes barna sörben megpároljuk, juhtúrós burgonyafánkkal kísérjük.


24.Erdélyi rakott csülök2.390,-

Csülökpörköltet és párolt rizst készítünk. Tepsiben rétegezve lerakjuk, savanyú káposztával betakarjuk és tejföllel bőven meglocsolva sütőben szépen összesütjük. Sült szalonnával és kolbásszal a tetején tálaljuk.


Sertéshúsok

25.

Göngyölthús Csárda módra

2.790,-


Darált, füstölt csülökkel és sajttal töltjük meg a sertésbordát, majd panírozzuk és olajban kisütjük. Kevés paprikás gombamártással és vegyes körettel tálaljuk.


26. Sült császárhús 2.490,-

Belül omlós, kívül ropogós ízletes falatok házi sültburgonya és mustáros-borsos pecsenyelé kíséretében.

27.

Szűzérmék rózsborsmártással

2.890,-


A szűzéméket vaslapon megsütjük. Selymes,lágy ízű mártást készítünk tejszínnel, fehérborral, és rózsaborssal. Az érméket a szósszal, és sajtos gratinnel tálaljuk.


28.

Sertéspofa vadasan

2.490,-


Vajpuha pofahús finom tejfölös vadas mártásban, puliszkával kísérve, jobb nem is lehetne.



Borjú- és marhahúsok

29.Makói hátszín3.290,-

A hátszínt egy napig fűszeres pácban érleljük. Mustárral megkenjük és roston megsütjük. Ropogós sült hagymát halmozunk rá és mellé egészben sült burgonyát adunk.
30.Vesepecsenye Erdőkerülő módra3.980,-

A bélszínérméket vaslapon kívánsága szerint megsütjük. Gesztenyés, vörösboros vargányamártással bevonjuk, házi burgonyafánkkal adjuk.


31.Borjúláb rántva2.490,-

A borjúlábat fűszeres lében vajpuhára pároljuk. Kicsontozzuk, panírozzuk, majd olajban ropogósra sütjük. Petrezselymes burgonyát és hagymás tartárt kínálunk mellé.
32.Borjúpaprikás2.890,-

Borjúból finom pörköltet készítünk, tejföllel gazdagítjuk, tojásos galuskával tálaljuk.


33.

Szekszárdi ökörpofa krumplifánkkal

3.290,-


A pofahúst jóféle vörösborral konfitáljuk (alacsony hőfokon vajpuhára pároljuk). Erdei gombát, hagymát és zsenge zöldségeket pirítunk, hozzáadjuk a ragut és a fánkok mellé halmozzuk. Érdemes kipróbálni!



Szárnyasok

34.Pulykamell csíkok füstölt sajtmártásban2.390,-

Pulykamell-csíkokat roston megsütünk, sajtos-tejszínes mártásban megforgatjuk, burgonyakrokettel és párolt rizzsel kínáljuk.
35.Pulykamell köntösben2.690,-

A pulykamell filéket sajtos panírba öltöztetjük és megsütjük. Reszelt sajttal bőven megszórva kukoricás rizzsel és salátával kísérjük.
36.Rozéra sült kacsamell aszalt meggyel2.690,-

Ropogós-omlósra sütött kacsamell mézes-vörösboros raguval, rozmaringos burgonyával.
37.Vasárnapi rántott csibecomb2.490,-

Az ízletes csirke ropogós panírban, petrezselymes újburgonyával,és tejfölös uborkasalátával a régi vasárnapok hangulatát idézi.


Hal- és vadételek

38.

Dunai vegyes halászlé

2.390,-


A magyar konyha e remekét mi többféle halból főzzük, így még kellemesebb ízű lesz. A halhúst nyugodtan fogyaszthatja, mi már kifiléztük, sőt titokban belsőséget is csempésztünk a bográcsba.


39.Sült pisztráng2.690,-

Friss salátával és házi sült burgonyával.
40.Fish&Chips (fisendcsipsz)2.690,-

Sörrel dúsított panírban sütött halszeletek, házias sült burgonyával. Ezzel fogással a brit konyha előtt tisztelgünk, a magunk módján.
41.Szarvasragu Nagyvadász módra3.290,-

A szarvashúst vörösborral, erdei gombákkal és libamájjal ragunak elkészítjük, házi burgonyafánkokat adunk mellé.


Gyerekeknek

42.

Húsimádóknak: rántott hús sült krumplival

1.290,-

43.

Halat kedvelőknek: halrudacskák rántva, majonézzel

1.290,-

44.

Óvatosaknak: rostonsült pulykamell kukoricás rizzsel

1.290,-


A legkisebbeket bébiétellel vendégeljük meg!



Vegetáriánusoknak - húsnélküli ételek

45.Tésztában sült finomságok2.390,-

Pikáns, füstölt mozarellát, márványsajtot, gombát és bazsalikomos paradicsomot vajastésztába burkolva sütőben piros-ropogósra sütjük, sült zöldségekkel és friss salátával tálaljuk.

46.

Camembert rántva

1.890,-


Párolt rizzsel, sült almáal és áfonyával.


47.Tavaszi tekercs1.890,-

Zsenge zöldségeket rétestésztába göngyöljük, olajban frissen sütve szépen a tányérra halmozzuk.
48.Tojásos galuska fejes salátával980,-
49.Talján saláta2.190,-

Zöldsaláta, koktélparadicsom, mozarella, balzsamecet, fitness kenyér.


Saláták

50.

Fejes saláta

690,-

51.

Uborkasaláta

690,-

52.Káposzta saláta690,-
53.Tormás céklasaláta690,-
54.Ecetes almapaprika690,-
55.Csemege uborka690,-
56.Vecsési csalamádé690,-


Desszertek, tészták


57.Csárdás palacsinta1.290,-

Rumos, meggyes töltelékkel, csokiöntettel.
58.Somlói galuska890,-

Sok dióval, mazsolával, csokiöntettel és tejszínhabbal.
59.Téli fagyi890,-

Vanília fagylalt, eperszirup, babapiskóta.
60.Gesztenyepüré790,-

Tejszínhabbal és rumba áztatott meggyel.
61.Profiterol890,-

Olaszos finomság, könnyű vaníliakrémmel töltve, csokiöntettel.
62.Túrógombóc980,-

Az áttört tehéntúrót felvert tojáshabbal és búzadarával összegyúrjuk, gőz felett kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, tejföllel és porcukorral tálaljuk.



A jövő technológiája már a konyhánkban!

Sous Vide (ejtsd: szu vid, magyarul vákuum alatt) egy professzionális főzési eljárás. Lényege, hogy a fűszerezett élelmiszereket alacsony hőfokon, vákuum alatt, hosszú ideig pároljuk, az eredmény egy tökéletes állagú, ízű minőségi termék. A befejező műveletek (grillezés, pirítás) a rendelés pillanatában történnek. 


Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy áraink forintban értendők és az ÁFÁ-t tartalmazzák.A hátszínt egy napig fűszeres pácban érleljük. Mustárral megkenjük és roston megsütjük. Ropogós sült hagymát halmozunk rá és mellé egészben sült burgonyát adunk.